14 Şubat 2012 Salı

Calçot:Katalan Mutfagina Giris

Geçen haftasonu arkadasim Baybars ile Manresa'ya Calçots yemege davetliydik. Calçots, taze soganin mangalda pisirilerek yaninda romesco sosuyla sunuldugu subat, mart aylarina ait mevsimlik bir yemek. Taze soganlarin kökleri temizlendikten sonra mangalda kizartilmakta, beyaz kisminin kabuklari temizlenip, sosa batirildiktan sonra yenmekte. Biz de pazar günü bir buçuk saate yakin süren seyahatimiz sonunda Manresa'nin dag köylerinden birine gittik. Saat 12:00 gibi yaktigimiz mangalin basinda kar altinda saat 16:00'ya kadar hem Calçotlarimizi pisirdik, hem de keyifli bir muhabbet yaptik. Sofrada Calçotlarin yaninda kuzu pirzolalari da afiyet ile midemize indirdik. Sizlere de okumasi ve resimleri kaldi. :) afiyet olsun. PF


Calçotlarin kök kisimlari temizlenirken



Izgaraya dizilen Calçotlar

Mangalda pisirirken

Soframizda yenmeyi bekleyen Calçotlar

Romesco sosu ( turuncu) ve yenmis Calçotlarin kabuklari

Calçotlarin beyaz kisimlari temizlenirken

Calçotlari afiyet ile yerken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder