Geçen haftasonu arkadasim Baybars ile Manresa'ya Calçots yemege davetliydik. Calçots, taze soganin mangalda pisirilerek yaninda romesco sosuyla sunuldugu subat, mart aylarina ait mevsimlik bir yemek. Taze soganlarin kökleri temizlendikten sonra mangalda kizartilmakta, beyaz kisminin kabuklari temizlenip, sosa batirildiktan sonra yenmekte. Biz de pazar günü bir buçuk saate yakin süren seyahatimiz sonunda Manresa'nin dag köylerinden birine gittik. Saat 12:00 gibi yaktigimiz mangalin basinda kar altinda saat 16:00'ya kadar hem Calçotlarimizi pisirdik, hem de keyifli bir muhabbet yaptik. Sofrada Calçotlarin yaninda kuzu pirzolalari da afiyet ile midemize indirdik. Sizlere de okumasi ve resimleri kaldi. :) afiyet olsun. PF
Calçotlarin kök kisimlari temizlenirken
Izgaraya dizilen Calçotlar
Mangalda pisirirken
Soframizda yenmeyi bekleyen Calçotlar
Romesco sosu ( turuncu) ve yenmis Calçotlarin kabuklari
Calçotlarin beyaz kisimlari temizlenirken
Calçotlari afiyet ile yerken
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder