2 Ağustos 2011 Salı

Bicing

Sabik belediye baskanimiz J. Hereu'nun Barselonamiza en önemli hizmetlerinden biri de Bicing. Bisikleti toplu tasima araci olarak kullanan Bicing, sehrin çesitli yerlerine dagilmis 425 istasyonda bulunan 6000 bisiklet ile hizmet vermekte.

Nasil çalisiyor?
Ilk basta bu hizmetten faydalanmak için kredi karti ile senelik 35€ ödüyorsunuz ve size bir kart gönderiyorlar. Bicing kartinizi aldiktan sonra sehrin herhangi bir yerindeki Bicing istasyonlarindan birinden bisiklet alabiliyorsunuz. Kartinizi manyetik okuyucuya okuttuktan sonra istasyon hangi yuvadaki bisikleti alabileceginizi belirtiyor. Bisikleti yuvasindan aldiktan sonra eger bisiklette sorun varsa (lastigi patlak, selesi yamulmus) 3 dakika içinde yerine koyup yenisini alabiliyorsunuz. Bisiketi aldiktan sonra da 30 dakika boyunca ücretsiz kullanabiliyorsunuz. 30 dakikadan iki saate kadarda her yarim saat için 0,60€ kesiyor. Bisikletle seyahatiniz bittiginde size en yakin istasyona teslim edip kartinizi tekrardan okutuyorsunuz. Iki saati geçtikten sonra katlamali olarak ceza kesiliyor.

Belediye Bicing'i diger toplu tasima araçlariyla bütünlestirmis. Indiginiz metro duraginin yakininda Bicing varsa, hangi çikistan Bicing'e ulasilabilicegini gösteren tabelalar konmus. Bununla birlikte Barselona'nin birçok caddesinde bisiklet yolu bulunuyor.

Ayrica indiriceginiz Iphone uygulamasiyla yakininizdaki hangi istasyonda bisiklet var onu ögrenebiliyorsunuz.

Barselona gibi ufak ve görece düz bir sehirde çok kullanisli bir hizmet. Hatta benim için Barselona metrosundan sonra en kullanisli toplu tasima araci. Özellikle Barselona'nin dar ve agaçli bölgelerinde kullanmak çok keyifli.

Ama tabii ki bir Metrobüs degil!!!




not: resimler bicing.cat adresinden alinmistir.

2 yorum:

  1. bu hizmetin benzerinin Kayseri belediyesi tarafından verildiğini arkadaşlarla paylaşmak isterim :) yasin.

    YanıtlaSil